پیشینه پژوهش ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد | porseshneshan


پیشینه پژوهش ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد | porseshneshan

برای صرفه‌جویی در زمان، چکیده‌ها را بخوانید تا به ایده‌های اصلی مقالات پی ببرید و نیاز نیست کل مقاله را با جزئیات مطالعه کنید. وقتی موضوع مشخصی در اختیار دارید؛ وقت آن فرا رسیده تا پیشینه تحقیق را برای مطالب مروری خود جستجو کنید. در این حالت توصیه می‌گردد که ابتدا فهرستی از واژگان کلیدی (keywords) مرتبط با سؤال اصلی تحقیق خود انتخاب کنید؛ این کار باعث ساده‌تر شدن روند کلی تحقیق شده و به یافتن سریع‌تر نشریات مرتبط کمک می‌نماید. اگر دستورالعمل خاصی در اختیار شما قرار داده نشد، توصیه می‌شود که مطالب مروری بر پیشینه تحقیق حدود 15 تا30 درصد کل مقاله باشند؛ به عبارتی 2 الی 3 صفحه برای یک مقاله 15 صفحه‌ای کفایت می‌کند. وقتی Literature Review را به‌ عنوان یک تکلیف مستقل می‌نویسید؛ حجم آن توسط دستورالعمل‌های ارائه شده مشخص می‌گردد.

  • لازم است در هر مقوله تخصصی، منابع مرور شده را به ترتیب سال انتشار آن‌ها دنبال یکدیگر آورد.
  • همچنین، مشخص می‌شود که تئوری‌های پیشین تا چه اندازه‌ مورد آزمایش قرار گرفته‌اند.
  • در زمینه هر مورد چکیده ای که در گزارش خود مورد استفاده قرار می دهیم باید از خود سوال کنیم که این چکیده چه کاربردی در کار پژوهشی من دارد.
  • ۳-مشخصات کتاب شناسی (فهرست منابع) به سبکی که مورد نظر پژوهشگر است ضبط می‌شود .اگر سبک خاصی مورد نظر نباشد از سبک متداول روان شناسان امریکایی APA پیروی می‌شود .

ساده‌ترین استراتژی دنبال کردن روند پیشرفت یک موضوع در طول سال‌های گذشته است. در صورتی که شما این استراتژی را انتخاب کردید، از بیان خلاصه و تهیه لیستی از تحقیقات انجام گرفته بدون تجزیه و تحلیل آنها پرهیز کنید. سعی کنید الگوها، نکات و بحث اصلی را که مسیر تحقیقات را شکل داده است، شناسایی کنید. یکی از مهمترین کارهایی که هر محقق باید انجام دهد دسته بندی پیشینه بر اساس یک ملاک معتبر است. بسیاری از متغیرها قبل از شروع تحقیق، برای پژوهش گر، نامشخص و یا بی تأثیر به نظر می رسند و محقق با مطالعه منابع، به ضرورت بررسی آنها پی می برد.

گام دوم: یافتن و تدوین پیشینه پژوهش

برای این منظور، در مورد هر مقاله، باید طرح تحقیق آن مورد نظر قرار گرفته، روش اجرای آن به طور انتقادی بررسی شود، یافته‌های به دست آمده آن در رابطه با هدف‌های تحقیق، مورد قضاوت قرار گیرد. ین یر و کوسکون (2013) پژوهشی تحت عنوان«استفاده از منابع شغلی و تقاضاهای شغلی در پیش بینی فرسودگی شغلی» فروشگاه پرسش نشان انجام دادند. نتایج پژوهش آنها نشان داد که بین فرسودگی شغلی و تقاضاهی شغلی رابطه مثبت معنادار وجود دارد و بین منابع شغلی و فرسودگی شغلی رابطه منفی معنادار وجود دارد.

گام اول: شناسایی موضوع

اهمیت تصحیح و ویراستاری را نادیده نگیرید و وقت کافی برای آن قائل شوید. پارسمدیر بزرگترین وب سایت ویژه دانشجویان و پژوهشگران تحصیلات تکمیلی مدیریت و مهندسی صنایع است. ۲-اگر منبع به اندازه کافی با مسئله مربوط باشد به نکات اصلی توجه بیشتر می‌شود و بخش‌های مربوط برای مطالعه دقیق تر و چکیده سازی انتخاب می‌شود . برای نمونه می‌توانید هنگام پرداختن به یک پژوهش روش آن را با پژوهش‌های دیگر مقایسه کنید و یا نتایج پژوهشی را که با بیشتر پژوهش‌های مشابه مغایر است را پررنگ کنید.